در ذیل برخی از استفتاهای مقام معظم رهبری را با توجه به درخواست دوستان بیان مینماییم.منبع:دفتر مقام معظم رهبری
چتکردن با نامحرم
س: نظر جنابعالى در مورد چتکردن دختر و پسر چیست؟
ج) با توجه به مفاسدى که غالباً بر آن مترتب است، جایز نیست.
نگاه به تصویر زن مسلمان
س1: آیا نگاه کردن به تصویر زن مسلمانى که او را مىشناسیم بدون قصد لذت و خوف گناه، جایز است یا خیر؟ (با این فرض که تصویر غیرمستقیم و بدون پوشش کامل مىباشد)
س2: قید شناختن به چه معنایى است؟ آیا صِرف دانستن نام و تشخیص قیافه و چهره کافى است یا خیر؟
ج1) در فرض مرقوم جایز نیست.
ج2) همین قدر که بداند او کیست، کافى است.
نگاه به کلاهگیس زن نامحرم
س: اگر زنى کلاهگیس گذاشته باشد و مرد به موى مصنوعى او نگاه کند، چه حکمى دارد؟
ج) اشکال دارد.
ترویج فرهنگ غرب
س: پوشیدن لباسهاى مدّ غربى یا شلوارهاى تنگ یا لباسهایى که مارک و علامت برخى از شرکتهاى معروف غربى را دارند و متأسفانه در برخى جاها دیده مىشود، چه حکمى دارد؟
ج) استفاده از لباسى که موجب ترویج فرهنگ مهاجم غرب شود و یا مهیج شهوت باشد و یا مفسدهاى بر آن مترتب شود، جایز نیست.
بردن بدحجاب به اماکن عمومى
س: اگر ما کسى را که به حجابش توجه ندارد به پارک ببریم گناه او گردن ما هم هست؟
ج) با علم به اینکه در معرض دید نامحرم قرار مىگیرد اگر چنین کارى انجام دهید، گناهکار محسوب مىشوید.
دریافت پول در مقابل بازدید از سایتهاى تبلیغاتى
س: سایتهاى آموزشى خاصى در اینترنت ایجاد شده که شرکتهاى بزرگ تجارى در مقابل بازدید روزانه عدهاى از تبلیغشان از طریق این سایت هزینهاى را به آن سایت پرداخت مىنمایند. سایت آموزشى هم با ثبت نام عدهاى به ازاى بازدید روزانه این افراد از سایت وجهى را پرداخت مىکند. مىخواستم بدانم اگر من هم جزو ثبت نام کنندگان این سایت باشم و ماهیانه پولى را به خاطر همین بازدیدها دریافت کنم اشکال شرعى دارد یا خیر؟
ج) اگر بازدید از سایتهاى تبلیغاتى، ترویج فساد از قبیل نشر اکاذیب و ارائهى مطالب باطله نباشد و مبلغ دریافتى به عنوان هدیه باشد، بازدید از سایتها و دریافت مبلغ مذکور اشکال ندارد
معناى لهو
س: به چه نوع موسیقى یا خوانندگى، لهوى گفته مىشود؟
ج) هر نوع خوانندگى و نوازندگى که انسان را از خداوند متعال و معنویات و فضائل اخلاقى دور نموده و به سمت بىبند و بارى، بیهودگى و گناه و شهوترانى سوق دهد، لهوى بوده و حرام مىباشد.
فرزندان و موسیقى حرام
س: با توجه به اینکه فرزندان ما هنوز به تکلیف نرسیدهاند و در رفت و آمد با اقوامى که نوار غنا گوش مىدهند ممکن است به آن نوار علاقه پیدا کنند و با توجه به اینکه چنانچه آنها را محروم کنیم ممکن است پنهانى آن را گوش دهند تکلیف چیست؟
ج) گرچه بچه نابالغ تکلیف شرعى ندارد و استماع غنا و موسیقى حرام، بر او حرام نیست لیکن اقدام بزرگترها بر در اختیار گذاشتن نوار موسیقى حرام و غنا براى اطفال جایز نیست؛ و تکلیف شرعىِ والدین کوشش در آشنا کردن اطفال پیش از بلوغ بر ضوابط و موازین و اخلاق شرعى است و جایز نیست به عذر این که بچه تکلیف ندارد او را در ارتکاب هر عملى آزاد بگذارند.
چسباندن پوستر زنان خارجى در مغازه
س: چسباندن عکس زنهاى بازیگر بىحجاب خارجى در مغازه و محل دید چه حکمى دارد؟
ج) اگر موجب ارتکاب گناه و مفسدهانگیز بوده یا مخالف مقررات باشد، جایز نیست.
خواندن شعرى با محتواى یأس از رحمت خدا
س: اگر محتواى شعرى ناامیدى از لطف حق باشد و با ترجیع خوانده شده باشد ولى براى عرف مناسب با مجالس لهو و مطرب به حساب نیاید و مکلّف را نیز به گناه سوق ندهد چه حکمى دارد؟
ج) اگر محتواى شعرى موجب ناامیدى و یأس از رحمت خدا باشد خواندن آن در هر صورت حرام است ولى اگر محتواى شعر، محتواى صحیح و حلال باشد خواندن آن به صورت غنا باز در هر صورت حرام است و چنانچه غنا نباشد اشکال ندارد.
تکثیر نرم افزار
س: نظر رهبر معظم انقلاب در مورد کپى از سى دى هاى موجود (اعم از سى دى هاى تولید شده در داخل کشور و یا نرم افزارهاى خارجى) چیست؟
ج) تکثیر نرم افزارهاى تولید داخل ایران، بنا بر احتیاط واجب باید با اجازه ناشر یا صاحب اصلى آن باشد، تکثیر نرم افزارهاى خارجى نیز تابع قرار داد دولت جمهورى اسلامى ایران و کشور تولیدکننده آن است.
ارتباط با نامحرم
س: ارتباط با نامحرم (مکاتبه، گفتگو، ارتباط اینترنتى و...) چه حکمى دارد؟
ج) هر گونه ارتباطى که خارج از ضوابط و احکام شرعى باشد و یا مفسده اى بر آن مترتب شود، جایز نیست.
توصیه ترک گناه
س: چگونه مىتوان بر وسوسههاى شیطانى که دامنگیر برخى از ما جوانان شده فائق آمد و با کنترل هواى نفس و شهوت، موفق به ترک گناه شده و توبه کنیم؟
ج) ممکن است ترک گناهى که عادت شده، در اول کار، مقدارى مشکل به نظر برسد، اما باید عواقب خطرناک دنیوى و اخروى آن را مد نظر داشته باشید و بدانید که با ارتکاب گناه، خودتان را در دنیا و آخرت به هلاکت و بدبختى خواهید انداخت.
و لذا با عزم و ارادهاى جدى و با توکل به خداوند متعال و استعانت از درگاه رحمت او، چنین گناهانى را ترک کرده و از دیدن و شنیدن صحنه ها و مطالب مفسدهانگیز و معاشرت با دوستان ناباب هم خوددارى کنید.
مداومت در خواندن قرآن، شرکت در مجالس وعظ و خطابه، توسل به اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام)، تلاش و جدیت در تحصیل و کسب علوم و معارف، ورزش مستمر، اشتغال به کار مفید و هنرهاى سودمندى چون خطاطى، نقاشى، صنعت و..., غافل نبودن از یاد مرگ و روز قیامت مىتواند انسان را در این راه یارى کند.
و چنانچه ازدواج نکردهاید سعى کنید با ازدواجى ساده، کم خرج و سالم، دین و جسم خود را از آثار مخرب گناهان، حفظ کنید. ان شاء الله توفیقِ توبه واقعى نصیب شما شود.